web analytics

5 dingen die Android Key Lime Pie moet hebben

In dit artikel ga ik even stilstaan over alle dingen die Android 5.0 Key Lime Pie zeker moet hebben zodat het Jelly Bean kan overtreffen.

1. Project Roadrunner:
Al enige tijd doet het gerucht de ronde over Project Roadrunner. Een project dat vergelijkbaar is met Project Butter uit Jelly Bean dat ervoor zorgde dat het besturingssysteem vlotter werkte en minder lag vertoonde. Project Roadrunner zou de batterijtijd spectaculair moeten verbeteren. Dit is iets waar in vorige versies al licht aan gewerkt is, maar het heeft nog geen spectaculaire verbeteringen van de batterijduur opgeleverd. Als je een Android-toestel nu in standby-stand plaatst dan verliest het toch nog snel tussen de 5 en 10% per nacht.

2. Verbeterde Photosphere:
Photosphere werd geïntroduceerd bij Android 4.2 en zorgt ervoor dat je uitgebreide panorama-foto’s kan maken, maar dan ook boven je en onder je. De foto’s zien er dan een beetje uit zoals Google doet met Streetview. Photosphere werkt echter niet altijd even foutloos. Zo zie je regelmatig foto’s die niet goed op elkaar aansluiten of verschillen in kleurtinten tussen verschillende stukken van 1 panorama. Als Google dit oplost wordt Photosphere perfect en maakt dit Key Lime Pie nog een stapje beter.

3. Integratie met Google Glass:
Google is al enige tijd bezig met een intelligente bril, namelijk Google Glass. Dit Google Glass kan je dan snel informatie laten zien op een klein schermpje dat in de bril zit. Ook is er een soort Google Now aanwezig wat het mogelijk maakt om tegen de bril te spreken en zo dus snel van informatie voorzien te worden. Nu zou het wel handig zijn moest de Android op je smartphone of toestel verbonden is met het Android-systeem van de bril zodat je snel kan zien of je nieuwe berichten of emails binnen gekregen hebt.

4. Google Movies met cloudopslag:
Google Music bestaat al enige tijd en is zeer handig. Het laat je namelijk toe om gratis 20.000 muzieknummers te uploaden naar Google’s cloud. Dit zorgt ervoor dat je meer opslagruimte op je Android-toestel over hebt en dat je overal waar je een internetverbinding hebt, je muziek gestreamd wordt naar je apparaat. Zou het niet handig zijn als zoiets vergelijkbaar mogelijk zou worden met films? Google Movies bestaat al, maar je kan enkel films kopen of huren. Het zou toch veel beter voor je zijn dat je je eigen films of series op Google’s cloud kan zetten en zo dus bijna onbeperkt films kijken zonder een tv te moeten inschakelen.

5. Uitgebreide ingebouwde backup-functie:
Zou het niet handig zijn als er een automatische backup-functie in Android beschikbaar zou zijn, die altijd al je gegevens nog eens opslaat in de cloud of op een plaats die jij instelt (ivm privacy). Zo verlies je nooit je foto’s, muziek, apps en bijvoorbeeld de vooruitgang in bepaalde games. Als je nu je toestel reset, moet je steeds opnieuw beginnen met alle levels van bijvoorbeeld Angry Birds open te spelen. Dit vergt veel tijd en wordt op den duur eentonig. Deze backup functie is al beschikbaar als je je toestel root en als je dan bepaalde apps installeert, maar dit is iets wat gewoon standaard in Android zou moeten zitten.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Key Lime Pie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *