web analytics

Apple presenteert iPhone 6

Apple heeft gisterenavond op z’n eigen evenement de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd. Grootste verbetering tegenover de vorige versie is het nieuwe grotere schermformaat. De standaardversie van de iPhone 6 heeft nu een 4.7″ en de nieuwe Plus-versie beschikt over een 5.5″-scherm. Deze twee nieuwe versies van de iPhone volgen de iPhone 5S en 5C op met een schermformaat van 4″.

Een opvallende wijziging tegenover de vorige iPhones is het nieuwe design. De vroegere rechthoekige zijkanten zijn vanaf deze nieuwe versie afgerond. De camera steekt nu een beetje uit de behuizing, terwijl deze vroeger volledig in de achterkant geïntegreerd zat. Verder bestaat de behuizing uit metaal met nieuwe plastic strips aan de boven- en onderkant. De aan/uit-schakelaar zit vanaf nu aan de rechterzijkant van het toestel ipv bovenaan.

Aan de binnenkant van de toestellen werd ook wat gesleuteld. Deze nieuwe iPhones bevatten nu een Apple A8-soc die volgens eigen zeggen zo’n 25% sneller zou moeten zijn dan de vorige generatie Apple A7-soc’s. Het GPU-gedeelte zou zelfs 50% sneller zijn. Dit zijn goede verbeteringen, maar niet zo indrukwekkend als het verschil tussen de A6 en A7, het moment waarop Apple overstapte van 32-bits naar 64-bits processoren. Ook is de oude coprocessor geüpgraded. De nieuwe M8-coprocessor kan nu ook hoogte meten mbv de barometer.

Ook is er voor de eerste keer in een Apple-apparaat nu een NFC-chip ,van vermoedelijk de NXP (een Nederlandse producent), aanwezig.

Het scherm van de standaar iPhone 6 is 4.7″ groot en heeft een resolutie van 1334*750 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid op ongeveer 325ppi uit. De grotere en duurdere iPhone 6 Plus heeft een 5.5″-scherm met 1920*1080 pixels. De pixeldichtheid van de iPhone 6 Plus is daarmee 400 ppi. Beide modellen beschikken over een ips-lcd paneel dat volgens Apple accuraat srgb-kleuren moet kunnen weergeven.

De verkoop van de nieuwe iPhone 6 (Plus) zal vanaf 19 september van start gaan in Duitsland, Frankrijk en de VS. Vanaf 26 september zijn de toestellen beschikbaar in België en Nederland. De prijs komt voor de standaard-versie en de Plus-versie neer op respectievelijk €699 en €799 voor de 16GB-versie. Voor de 64GB en 128GB-versies moet telkens €100 bij de originele prijs bijgeteld worden. De duurste versie van de iPhone 6 Plus komt daarmee op €999.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *