web analytics

De 3 beste smartphones van 2013

We zijn nu begin mei en het eerste kwartaal van 2013 is al ruim gepasseerd. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste smartphones van 2013 tot nu toe? Er zijn er al enkele gepasseerd, maar ik ga ze nog even opsommen.

1. Samsung Galaxy S4
De Galaxy S4 is de opvolger van de S3 en is het dan ook waard om deze populaire naam te dragen. Hij ziet er goed uit en de snelheid is prima in orde. Het design is niet veel verandert tegen over de S3, maar er zijn wel enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo ziet het toestel er minder goedkoop uit, mede dankzij het patroon dat in de behuizing zit en anderzijds omdat het plastic gevoel minder is. Aan de binnenkant van het toestel is ook een hele hoop verandert. Zo beschikt de Europese versie van de S4 over een Qualcomm processor en niet meer over een Samsung Exynos. Samsung had problemen met het produceren van de Exynos, waardoor ze dus verplicht waren voor de Qualcomm te gaan. Het gaat hier om een Snapdragon 600, dezelfde SoC als in de HTC One. Deze Snapdragon is dan ook de snelste die momenteel te verkrijgen is. Later dit jaar komt ook nog de Snadragon 800 die daar nog een schepje bovenop doet. In de volgende tabel kan je de specificaties van de Galaxy S4 vergelijken met die van de S3.

S3 specs vs S4 specs

 

 

2. Sony Xperia Z
Sony heeft onlangs een prachttoestel uitgebracht, dat perfect mee kan spelen in de high end markt. De Xperia Z ziet er galant uit, voelt goed en draait soepel. Het toestel bevat een Snapdragon S4 Pro processor die iets ouder en trager is dan de Snapdragon 600 die we terugvinden in de Galaxy S4, maar doet nog steeds uitstekend zijn werk en is nog zeker niet afgeschreven. Een andere handigheid van dit toestel is dat het stof- en waterdicht is. Iets wat je wel kan gebruiken als je vaak gaat sporten in vochtige omstandigheden. Verder heeft Sony, net zoals alle andere fabrikanten, een eigen schil voor Android gemaakt en die dan ook geïnstalleerd op de Xperia Z. Sony noemt deze schil Xperia UI. De schil trekt het design wat door van een Playstation met dezelfde ronde applicatieknoppen. Ook de camera is prima in orde met z’n 13MP. Je kan er haarscherpe beelden mee maken en zelfs Full HD-videos schieten.

 

3. HTC One
Last, but not least de HTC One. De HTC One heeft een prachtig uiterlijk en beschikt net zoals de Galaxy S4 over 2Gb RAM en een Snapdragon 600 SoC. De SoC is wel iets lager geklokt, maar daardoor gaat je batterij dan weer langer mee. De camera van de One heeft slechts 4MP, maar hier heeft HTC bewust voor gekozen. Ze noemen het de Ultrapixel technologie. Deze technologie zou voor beelden met een veel hogere kwaliteit zorgen dankzij een aangepaste CMOS-sensor en andere verbeteringen. Ten tweede heeft de One ook een 1080p scherm, dus kan het toestel ook probleemloos full HD beelden op het scherm toveren. De One is al een hele poos geleden aangekondigd, maar is nog steeds niet verkrijgbaar door productieproblemen. Dus we kunnen pas spreken over een geslaagd toestel wanneer het eindelijk op de markt komt.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *