web analytics

Eerste smartphone met quadcore Qualcomm-soc aangekondigd

De eerste smartphone die op een Qualcomm-soc met 4 cores draait is vandaag aangekondigd. De Xiaomi Mi-Two bezit over een Qualcomm APQ8064 SoC met een Adreno 320-gpu.

Verder heeft het toestel een 4.3″ scherm met een resolutie van 1280*720 pixels. De Mi-Two draait op Android 4.1 en draait standaard op de Miui custom rom. Het werkgeheugen is 2GB groot.

Dit is het tweede toestel van de fabrikant Xiaomi. Vorig jaar ontwikkelde deze ook al de X1 en deze verkocht verrassend goed voor een pas beginnende smartphone fabrikant. Hiervan werden 3 miljoen exemplaren verkocht.

Dat Xiaomi de eerste fabrikant is die een quadcore Qualcomm SoC gebruikt in een van zijn toestellen is ook niet toevallig. Voor de ontwikkeling van hun eerste succesvolle smartphone heeft Qualcomm veel geïnvesteerd. Later dit jaar zullen er vermoedelijk ook toestellen van HTC en LG komen met deze chip.

De nieuwe quadcore chip zou beter presteren dan de quadcore chips van concurrenten Samsung en Nvidia die respectievelijk de Exynos 4 en de Tegra 3 uitbrachten.

Ook de GPU, de Adreno 320 is een pak sneller dan degende die te vinden zijn in oudere modellen van Qualcomm.

Het toestel zal waarschijnlijk enkel in China uitkomen en zal daar omgerekend ongeveer 255 euro kosten.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *