web analytics

Galaxy Note III gaat over 3Gb RAM beschikken

De Samsung Galaxy S4 ligt nog niet in de winkelrekken of er wordt al over de Note III gesproken. Onlangs doen de geruchten de ronde dat het toestel over 3Gb RAM gaat beschikken.

Het feit dat dit toestel over 3Gb RAM gaat beschikken is opmerkelijk omdat de meeste mid-end toestellen en zelfs enkele high-end smartphones nog steeds verkocht worden met 1Gb RAM. Enkel de allernieuwste modellen zoals de S4 en de HTC One beschikken al over 2Gb en dit is nog ruim voldoende. Wat het nut dan zal zijn van een werkgeheugen van 3Gb groot is dan ook niet erg duidelijk. Misschien gaat het toestel weer zoveel nieuwe features krijgen dat het deze hoeveelheid nodig heeft om soepel te blijven draaien.

Verder zijn er ook nog geruchten verschenen over de andere specificaties van het toestel. Zo zou het scherm 6,3″ groot zijn en een resolutie van 1920*1080 pixels hebben. De SoC zou een Exynos 5 octa-core worden met het LITTLE.big principe, waarbij er steeds 4 cores actief zijn met een variabele snelheid en energieverbruik. De camera zou net zoals de S4 13MP hebben.

Er is nog niets bekend over de releasedatum en over de prijs. Waarschijnlijk wordt de Note III rond dezelfde moment aangekondigd als de Note II vorig jaar, maar ook dit blijft gissen.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Galaxy Note III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *