web analytics

Google biedt nu ook Streetview aan via mobiele website

Google gaat hoogstwaarschijnlijk deze week nog Streetview aan de mobiele website van Google Maps toevoegen. Dankzij deze beslissing wordt het voor gebruikers van iOS 6 terug mogelijk om streetview op deze manier te gebruiken. Dit ging echter niet meer sinds Apple de Google Maps applicatie uit het besturingssysteem vervangen heeft door kaarten van TomTom.

Het wordt mogelijk om op tablets en smartphones ook streetview te gebruiken op de mobiele website van Google Maps. Het wordt dan net zoals op een computer mogelijk om tot het straatniveau in te zoomen en daarna over te schakelen op de streetview-data.

Het was een groot gemis voor gebruikers van het nieuwe iOS 6 voor iPad’s en iPhones aangezien deze niet meer de kaartdata van Google gebruiken en dus ook Streetview niet meer ondersteunen. Deze zet heeft Google hoogstwaarschijnlijk doelbewust genomen om zo gebruikers van de Apple-apparaten met het nieuwe systeem niet in de kou te laten staan. Vorige week heeft CEO van Apple Tim Cook ook al openlijk zijn excuses aangeboden voor de sterk verminderde Maps applicatie.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *