web analytics

Google brengt 1Gbps-internet naar Kansas City

Google wordt binnenkort naast een internetgigant ook een provider. Ze gaan supersnel internet via glasvezelkabels aanbieden. Hun eerste project begint in Kansas City. Later volgt meer.

Een internetverbinding van 1Gbps kost 120 dollar per maand. Voor deze prijs krijg je dan ook nog eens een pakket met een hoop full HD televisiezenders. Je kan je ook extra abonneren op pakketten met betaalzenders. Als kers op de taart krijg je ook nog eens een hoop Google hardware als je een abonnement neemt voor minstens 2 jaar. Hier zit dan een Google Nexus 7, een Google Network Box, een Google TV Box en een Google Storage Box in.

De Nexus 7 is de recent aangekondigde tablet van Google en deze kan je in combinatie met de TV Box als afstandsbediening gebruiken. De Google Network Box is een acces point voor WiFi met 4 Ethernet poorten. De TV Box werkt als decoder waar je dan je TV op kan aansluiten en de Storage Box is een apparaatje met een harde schijf van 2TB waar je tot 8 films tegelijkertijd mee kan opnemen.

Als je een éénjarig abonnement afsluit voor 70 dollar per maand krijg je enkel de Network Box gratis meegeleverd.

Verder kan je ook nog eenmalig een bedrag van 300 dollar betalen en dan krijg je van Google 7 jaar lang gratis internet. De minimum downloadsnelheid bedraagt hier dan 5Mbps.

Google Fiber, zo gaat de provider heten, is momenteel alleen beschikbaar in Kansas City. Geen van de abonnementen kent een datalimiet. Google overweegt ook om in Europa een provider te worden, maar hier is nog niet veel van bekend.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *