web analytics

Google Hangouts update brengt vele verbeteringen

Google bracht gisteren een nieuwe update uit voor Hangouts die ervoor zorgt dat je vanuit deze app ook kan bellen. Wanneer je naar iemand in de VS of Canada belt is dit gratis (zelfs als je je daar niet bevindt). Je kan ook vanuit of naar andere landen bellen zoals België of Nederland, maar daar kost het je wel een klein beetje. Een andere grote verandering in Hangouts is het design. Dit is volledig vernieuwd en past weer iets beter bij de nieuwe designrichtlijnen van Google (Material Design).

Google Voice, zoals de beldienst heet, is een VoIP-dienst en werkt dus bijgevolg via het internet. Je kan wel naar gewone telefoonnummers bellen, vandaar dat het soms geld kost. Wanneer je iemand belt via de dienst wordt aangeraden van wifi te gebruiken aangezien het wel wat data kan opslurpen van je mobiele abonnement.

De visuele verbeteringen springen onmiddellijk in het oog. Zo is de groene kleur iets donkerder en is de balk bovenaan hoger geworden. Ook kan je vanaf nu instellen in welke stemming je bent, zodat anderen daar rekening mee kunnen houden. Je dient niet meer naar links of rechts te vegen om een conversatie te openen, maar je moet gewoon op je gesprekspartner klikken en de hele dialoog wordt geopend. Om deze te sluiten dien je gewoon op de terug-pijl te duwen.

De update naar Hangouts 2.3 wordt vanaf nu uitgerold, maar kan ook al gedownload worden vanaf de website van AndroidPolice, die zoals gebruikelijk de APK weer beschikbaar gesteld hebben.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *