web analytics

Google kondigt nieuwe Nexus 7 aan

Google heeft zojuist de nieuwe Nexus 7 gepresenteerd. Het toestel volgt de Nexus 7 uit 2012 op en beschikt over een CPU die 1.8X zo krachtig is en een GPU met een kracht die 4X groter is dan die van de vorige Nexus 7.

Het toestel beschikt als SoC over een Qualcomm Snapdragon S4 Pro met een kloksnelheid van 1.5Ghz en 4 cores. De Tegra 3 die te vinden was in het vorige model had ook 4 cores maar met een maximumsnelheid van 1.3Ghz. Verder is het RAM-geheugen verdubbelt en bedraagt dit nu 2Gb.

De batterijduur is verlengt met 1 uur en je kan nu tot 9 uur aan HD-video bekijken en tot 10 uur webbrowsen of e-books lezen. Een verdere grote verbetering van deze nieuwe tablet is het scherm. Dit heeft nu een resolutie van 1920*1200 pixels en een pixeldichtheid van 323ppi.

Het toestel komt beschikbaar in 3 verschillende uitvoeringen. Eén met 16Gb opslag, één met 32Gb opslag en één met 32Gb opslag en 4G LTE. De prijzen hiervan zijn respectievelijk 229 dollar, 269 dollar en 349 dollar. Reken er maar op dat de prijzen in Europa dus hetzelfde gaan zijn maar dan met het euroteken erbij.

Net zoals de vorige Nexus 7 wordt ook dit apparaat door Asus gemaakt. Het toestel komt onmiddellijk met het nieuwe Android 4.3 in de winkelrekken te liggen.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *