web analytics

Google Nexus Q komt later wegens gebrek aan features

Google heeft de release van de mediaspeler Nexus Q uitgesteld. Reden hiervoor is het gebrek aan features. Gebruikers zouden in grote getallen Google gemeld hebben niet geïnteresseerd te zijn in de Nexus Q wegens te weinig mogelijkheden.

In een email naar klanten die een pre-order hadden geplaatst heeft Google gezegd dat deze hun gepreorderde Nexus Q gratis gaan krijgen omdat hij blijkbaar niet beantwoord aan de nood van het publiek. Google zou nu aan een verbeterde versie aan het werken zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer deze dan uitkomt of wat er uiteindelijk verandert gaat worden.

De Nexus Q werd aangekondigd op het Google IO conference en draait op Android 4.1 Jelly Bean, de meest recentste versie van Android. Het grootste probleem van de speler is het feit dat deze geen eigen interface heeft en bedient moet worden met je Android tablet of smartphone. Wel zijn hackers er ondertussen al in geslaagd om een volwaardige versie van Android op de Nexus Q te installeren waardoor je ook een app van bijvoorbeeld XBMC kan installeren. Zo is het wel mogelijk om lokale content af te spelen. Standaard speelt de Nexus Q enkel zaken uit de cloud en de Play Store af.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *