web analytics

HTC werkt mogelijk aan een nieuwe Nexus-tablet

Android Police, een bekende website onder Android-fans, meldt dat HTC mogelijk aan een nieuwe Nexus 9 tablet zou gaan werken. Opvallend is dat de tablet niet op Google I/O volgende week aangekondigd zal worden, maar pas in het laatste kwartaal van 2014.

De HTC Nexus 9 zou, zoals de naam al doet vermoeden, over een 8.9″-scherm beschikken met een resolutie van 2048*1440 pixels. Als motor werd er voor de Nvidia Tegra K1 gekozen. De variant van deze chip die in de Nexus 9 te vinden zou zijn heeft 2 cores en een 64-bits-architectuur. Verder zou er 2GB RAM aanwezig zijn en bestaat er een 16GB-model en een 32GB-model. Aan de achterzijde van het toestel vinden we een 8MP-camera en de behuizing van het toestel is gemaakt van aluminium. Ook is de vooral de achterkant van het toestel sterk geïnspireerd op deze van de Nexus 5 die gemaakt wordt door LG.

De Tegra K1-SoC bevat een GPU met 192 CUDA cores met de Kepler-architectuur. Deze architectuur wordt ook gebruikt in de desktop- en laptop-versies van Nvidia GPU’s en dat is toch wel opmerkelijk omdat in vorige versies van Nvidia’s Tegra-lijn er telkens een verschillende architectuur gebruikt werd voor pc’s respectievelijk tablet’s. Het grote voordeel hiervan zijn de betere prestaties van de GPU in vergelijking met de Tegra 4 of Tegra 3. Nog een nieuwe feature van deze SoC is de 64-bits-architectuur, iets wat tot nu toe nauwelijks gebruikt wordt in Android-toestellen. Ook dit zorgt voor een prestatieboost.

De tablet zou uitgebracht worden in het laatste kwartaal van 2014 en een adviesprijs van 399 dollar en 499 dollar meekrijgen voor respectievelijk het 16GB- en het 32GB-model. Voor een variant met LTE-ondersteuning moet nog extra betaald worden, hoeveel is nog niet bekend op dit moment.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *