web analytics

Installeer Android L op je computer

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe workshop en deze keer ga ik je uitleggen hoe je de developer preview van een nieuwe versie van Android, namelijk Android L, al kan proberen op je pc.

Stap 1: Allereerst moet je de Android SDK en AVD manager downloaden. Deze kan je hier vinden. Het bestand dat je nu download is een bundel die zowel de Eclipse IDE (programmeeromgeving voor Android), als de AVD en SDK-manager bevat. Dankzij deze bundel heb je nu alles in huis om je eigen Android apps te maken, maar daar gaan we nu niet dieper op in. Ik veronderstel dat je genoeg PC-kennis in huis hebt om deze bundel probleemloos te installeren, anders verwijs ik je naar de workshop van morgen waarin ik dit uitgebreid bespreek. (Link komt morgen)Android L op PC A

Stap 2: Open de Android SDK-manager door deze map op je computer te openen: C:\Users\GEBRUIKERSNAAM\AppData\Local\Android\android-sdk en daarna het bestand “SDK Manager.exe” op te starten. Meestal kan je de sdk-manager ook vinden door op “Start” te klikken en daarna in het zoekvakje “SDK” in te typen. Wanneer dit niet werkt moet je dus het bestand eerst handmatig zoeken.

Android L op PC B

Stap 3: Wanneer de SDK Manager opgestart is dien je alle vinkes onder het subkopje “Android L (API 20, L preview)” aan te vinken. Wanneer je dit gedaan hebt klik je op “Install packages…” en zal er zich een nieuw venster openen. Hierin moet je verklaren dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden van alle installatiepakketten en klik je op “Install”.

Android L op PC C

Android L op PC D

Stap 4: Wanneer de SDK Manager klaar is met het downloaden en installeren van alle pakketten, dien je de AVD Manager te openen. Deze vind je ook weer in dezelfde map: C:\Users\GEBRUIKERSNAAM\AppData\Local\Android\android-sdk of door “AVD” in te typen in het zoekvak van je computer. Wanneer de AVD Manager nu opent klik je op “Create”.

Android L op PC E

 

 

Stap 5: In het venster dat zich nu geopend heeft moet je enkele gegevens invullen. Bij “AVD Name” vul je de naam van je nieuw virtueel apparaat in, zonder spaties. Ik kies voor de naam “AndroidL”, maar dit mag eender wat zijn, zolang deze maar geen spaties bevat. Bij “Device” mag je ook kiezen, maar is het handiger om een wat kleiner apparaat te nemen, afhankelijk van de beschikbare ruimte op je computerscherm. Hier kies ik voor ” 4″ WVGA (Nexus S)” omdat dit een iets kleiner apparaat is. Bij “Target” moet je voor “Android L (L Preview)” kiezen en bij “CPU/ABI” kies je “ARM (armeabi-v7a)”. Je kan hier ook voor de veel snellere “Intel Atom (x86)” kiezen, maar deze werkte op moment van schrijven niet bij mij.

Bij “Skin” moet je nu voor “Skin with dynamic hardware controls” kiezen. Bij “RAM” vul je het beste “768” in, aangezien meer RAM voor problemen kan zorgen op oudere computers. Ten laatste mag je voor “Use host GPU” het vinkje aankruisen. De andere eigenschappen waar ik niet over gesproken heb, mag je laten staan zoals ze zijn. Als laatste moet je nog eens op “OK” klikken.

Android L op PC FStap 6: Selecteer nu “AndroidL” uit de lijst en klik op “Start…”. Je virtuele Android-apparaat gaat nu opstarten en je kan beginnen met Android L uit te proberen.

Android L op PC G

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *