web analytics

Intel gebruikt slechte koelpasta in Ivy Bridge

Een Japanse website heeft onderzocht en bewezen dat de temperatuur van de nieuwe Ivy Bridge processors sterk kan dalen door betere koelpasta te gebruiken.

Toen de nieuwe Intel Ivy Bridge processors verschenen viel het al op dat de temperatuur veel verder opliep dan eerste gedacht. Een Japanse website heeft dit onderzocht en zegt bewezen te hebben dat de fout bij de koelpasta ligt die Intel gebruikt. De website heeft namelijk de heatspreader van de die losgemaakt en de Intel koelpasta weggeschraapt. Daarna hebben ze nieuwe koelpasta van OCZ toegevoegd. Hierdoor daalde de temperatuur drastisch. Dit kon zelfs tot een daling van 15°C leiden bij het overklokken van de CPU. Daarna testte men ook de koelpasta van Liquid Pro en deze zorgde zelfs voor een nog grotere daling van de temperatuur. Hier daaldde de temperatuur soms wel 20°C bij het overklokken.

Bij de standaard kloksnelheid van 3,5Ghz van de Core I7 – 3770K zakte de temperatuur 8°C, wat toch ook nog een groot verschil is. Opvallend is dat de Ivy Bridge processors ook meer op overklokken gericht zijn en blijkbaar minder goed overklokbaar zijn dan de oudere Sandy Bridge processors.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *