web analytics

iPhone 5 voorgesteld door Apple

Op dit moment wordt de iPhone 5 door Apple voorgesteld op hun eigen evenement. De iPhone 5 heeft zoals de geruchten voorspelden een groter scherm en een vijfde rij voor apps op het homescreen.

Er zijn een heleboel verbeteringen aangebracht, maar het design lijkt nog steeds op dat van de iPhone 4S. Op de achterkant is een nieuwe grijs vlak aangebracht en het scherm is iets langer. Verder is de telefoon 18% dunner en 20% lichter met respectievelijk een dikte van 7.6 mm en een gewicht van 112 gram.

Het scherm heeft een diagonaal van 4″. Deze nieuwe grootte is gekozen omdat het beter in je hand zou passen. Althans dit zegt Apple. Dankzij het nieuwe scherm zijn geoptimaliseerde apps ook groter. Apps die nog ontworpen zijn voor de iPhone 4S of ouder worden even groot als vroeger weergegeven met zwarte balken boven en onder op het scherm.

Verder is er nu ook ondersteuning voor 4G LTE. Dit is een nieuwe techniek voor draadloos internet en de opvolger van 3G. LTE haalt veel hogere snelheden dan zijn voorganger.

De processor is een nieuwe Apple A6 SoC geworden. Deze zou een processor bevatten die 2X sneller is en een GPU die ook 2X sneller is dan die van de iPhone 4S. Verder start bijvoorbeeld de Apple Pages app 2.1X zo snel op.

Update 19:37 uur:

Er zijn nu ook details over de nieuwe camera naar buiten gekomen. Deze krijgt de naam “iSight” en heeft een resolutie van 3264*2448 pixels.

Ook is er een nieuwe softwareupdate in de vorm van iOS 6. Deze bevat als grootste verbetering de nieuwe functie Panorama. Met deze functie kan je met de camera automatisch panorama foto’s maken en deze worden dan door de iPhone 5 automatisch aan elkaar geplakt. Zo heeft Apple een foto van de Golden Gate Bridge van 28 megapixels gemaakt. Een hele prestatie om zoiets met een 8 megapixel camera te doen.

Ook de Facetime camera aan de voorkant van het toestel kan nu in Full HD filmen. Verder is Facetime ook verbeterd. Zo is de stabileit van video’s beter en kan je ook foto’s maken tijdens een Facetime-gesprek.

Update 19:45 uur:

Nieuw is ook ondersteuning voor turn-by-turn navigatie in de GPS app. Net zoals de geruchten voorspeld hebben is er ook een nieuwe kabel voorgesteld. Deze heeft 8 pinnen en heeft de naam “Lightning” gekregen. De kabel is 100% digitaal en ongeveer 80% smaller dan de vorige.

Update 20:01 uur:

Nog een kleine toevoeging. De iPhone 5 gaat vanaf 14 september te pre-orderen zijn in Amerika en wordt verstuurd op 21 september. Ook wordt op 21 september de iPhone gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Japan, Hong Kong, Singapore. In december volgen alle andere landen.

iOS 6 wordt gelanceerd voor de iPhone 4S, de iPhone 4, de iPhone 3GS, de nieuwe iPad, de iPad 2 en de iPod Touch (vierde generatie).

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Foto’s afkomstig van The Verge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *