web analytics

iPhone 6 krijgt slechts 1GB RAM

Binnenkort is het weer tijd voor Apple om z’n nieuwste producten uit de doeken te doen. Zo zien we elk jaar weer een vernieuwde versie van de iPhone-lijn, die telkens weer krachtiger en sneller zijn dan hun voorgangers. Ook dit jaar zal Apple hoogstwaarschijnlijk weer een, of meerdere, nieuwe iPhones presenteren.

Al sinds jaar en dag bevatten Apple-producten op papier minder krachtige hardware dan hun Android- of WP-tegenhangers. Dit wil niet zeggen dat ze daarom trager zijn, maar het valt nu eenmaal op dat Apple nooit voor het allernieuwste kiest. Zo is het bij Android-smartphones momenteel de maat om over minstens 2GB en liever zelfs 3GB RAM-geheugen te beschikken. Het leek daarom logisch dat ook de nieuwe iPhone 6 over extra geheugen beschikt tegenover voorgangers, maar niets is minder waar. Onlangs uitgelekte electronische schema’s tonen ons namelijk dat de iPhone 6, net zoals de 2 jaar oude iPhone 5, over slechts 1GB RAM-geheugen gaat bezitten. Dit mag dan nog wel werken, maar punt is dat er ergens een grens ligt. Zeker nu Apple 64-bit processoren in hun toestellen inbouwt die over een hogere geheugencapaciteit kunnen beschikken, lijkt het wel logisch dat ze deze mogelijkheid ook gaan benutten.

Games en applicaties worden steeds zwaarder en om deze probleemloos te kunnen draaien moet een systeem nu eenmaal beschikken over extra kracht, iets wat wel eens zou kunnen ontbreken bij de aankomende iPhone 6. Maar zoals altijd gaat het hier over een gerucht en zou alles wel eens anders kunnen uitdraaien dan we denken.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *