web analytics

LG wil nieuwe quadcore-smartphone met lte internationaal uitbrengen

LG zou volgens geruchten aan het werken zijn aan een nieuwe toestel met een quadcore-processor en lte. Het toestel zou een variant van het vlaggenschip LTE 2 zijn en wordt wereldwijd met 4G uitgebracht.

Het toestel zou de naam Optimus G krijgen en beschikt over een Qualcomm quadcore SoC. Het toestel zou de concurrentie aan willen gaan met de Galaxy S III. Hiervoor zou LG het toestel in meerdere landen tegelijkertijd willen uitbrengen. Volgens de Koreaanse site Asia Today wil LG het toestel volgende maand aankondigen, maar dit is niet bevestigd.

Verder zou het toestel over 2GB Ram beschikken, wat zeer veel is voor een smartphone. Het scherm is 4.7″ groot en heeft een 720p resolutie. Ook de camera is indrukwekkend met zijn 13MP. De software zou gebaseerd zijn op Android 4.0 waar LG zijn eigen interface overheen legt.

Het toestel komt naar de Verenigde Staten en het is ook aannemelijk dat er een Europese versie komt. Voor de Europese versie zal LG wel nog een andere baseband processor moeten inbouwen omdat er in Europa gebruik gemaakt wordt van GSM en niet van het Amerikaanse CMDA.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *