web analytics

Motorola kondigt de nieuwe Moto G aan

Motorola kondigde vandaag hun nieuwste versie van de Moto G aan. Deze is licht verbeterd tegenover de vorige versie, maar bevat als basis nog steeds dezelfde hardware.

De Moto G is een toestel dat door Motorola vooral ontwikkeld werd met het oog op de klant. Zo hebben ze alle kritiek die ze kregen op de eerste generatie Moto G bekeken en verwerkt in deze 2e versie van het toestel. Zo is er vanaf een micro SD-kaartslot aanwezig om het beperkte opslaggeheugen uit te breiden tot maximaal 64GB. Verder is ook het scherm groter geworden tot 5 inch. De resolutie van het scherm is echter wel dezelfde gebleven, maar 720p voor een budget-toestel is dan ook niet slecht.

Een opmerkelijke verbetering is de mogelijkheid dat er nu 2 simkaarten in het toestel passen. De camera aan de achterkant van de Moto G heeft 8MP waar dit vroeger 5MP was en de frontcamera heeft 2MP. Het design is ook lichtjes gewijzigd. Vanaf nu zijn er 2 speakers aan de voorkant zichtbaar die en stereo-geluid produceren. In de vorige versie van de Moto G was er slechts 1 speaker aanwezig die zich aan de achterkant van het toestel bevond.

Onder de motorkap draait de nieuwe Moto G nog steeds op dezelfde Snapdragon 400 van Qualcomm. Deze doet z’n werk op 1.2Ghz en heeft 4 cores. De GPU is een Adreno 305 die voor mid-end prestaties zorgt.

Deze vernieuwde smartphone van Motorola gaat ongeveer $179 kosten in de VS en komt voor minder dan €200 naar Duitsland. Wat de definitieve Europese prijs dus gaat worden is nog niet bekend.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *