web analytics

Nexus 7 vanaf 3 september in Nederland

De succesvolle Google Nexus 7 tablet zal op 3 september ook te koop zijn in Nederland. Het is nog niet duidelijk of Google de tablet zal aanbieden via de Google Play Store zoals ze in Amerika doen, of dat deze ook in een gewone winkel te vinden is.

Begin deze week werd de tablet ook beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Google brengt de tablet met slechts kleine gebieden tegelijk uit zodat aan de vraag kan worden voldaan. In Amerika was de voorraad namelijk snel uitgeput en moesten mensen al snel een paar weken wachten op hun toestel. Het blijkt nu dat Google en Asus terug aan de vraag kunnen voldoen en hebben nu ook de tablet in grotere gebieden beschikbaar gemaakt.

De Nexus 7 is zo succesvol omdat deze over prachtige hardware, de nieuwste software (Android 4.1) en een lage prijs beschikt. Verder is de bouwkwaliteit van de tablet goed in orde. De SoC is een Nvidia Tegra 3 met 4 cores die ondersteund wordt door een GPU met 12 cores. Hierdoor lopen de meest recente games probleemloos en kan er zonder problemen worden gemultitaskt.

De tablet wordt in Oktober in België verwacht. Wie zo lang niet kan wachten kan deze hoogstwaarschijnlijk ook vanuit Nederland laten overbrengen. De 8GB-versie van de tablet kost 199 euro en de 16GB-versie kost 249 euro.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *