web analytics

Nieuwe mini-pc met Android van VIA

VIA komt nu ook met een mini pc die op Android draait. De pc kost $49.

De mini-pc is uitgerust met een 800Mhz ARM-soc en kan 720p video’s afspelen. Het apparaatje gaat de naam VIA APC 8750 dragen. In de soc zit ook een grafisch gedeelte ingewerkt wat het mogelijk maakt om video’s tot 720p af te kunnen spelen. De pc heeft 512MB RAM-geheugen en 2GB ingebouwd flashgeheugen op het moederbord. Er is ook een micro-SD-kaartlezer om het geheugen nog verder uit te breiden.

Standaard wordt deze APC met Android 2.3 geleverd. Als uitgangen zijn er 4 USB 2.0, 1 HDMI en een VGA-aansluiting. Voor het geluid is er dan weer een audio in- en uitgang. Verder kan er nog dankzij de 10/100mbps-ethernetpoort aanwezig. Ook is VIA bezig met het testen van WiFi USB-sticks, die dan later nog aangekocht kunnen worden. Het energieverbuik van het apparaatje moet ook nog goed meevallen, want deze zou onder maximale belasting slechts 13,5 Watt verbruiken. In Idle-stand zou er slechts 4Watt verbruikt worden. De APC komt in Juli op de markt en er wordt ook nog een 15Watt-voeding meegeleverd.

De mini pc beginnen de laatste tijd sterk op te komen. Zo schreven we eerder al over de Raspberry Pi en een Android-pc die slechts zo groot is als een USB-stick.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *