web analytics

Nieuwe Miui 6 door Xiaomi gepresenteerd

Xiaomi, de ontwikkelaar van de populaire Miui-ROM heeft gisteren versie 6 van dit systeem gepresenteerd. Belangrijkste vernieuwingen zijn naast het licht gewijzigde design ook enkele handige nieuwe features. Een bètatest van de software is inmiddels opgestart en de officiële software kan vanaf oktober voor verscheidene Android-apparaten gedownload worden.

Versie 6 van Miui bevat enkele vernieuwingen. Zo is de ROM nu gebaseerd op Android 4.4 die er op zijn beurt al voor enkele nieuwigheden zorgt. Zo is dankzij Android 4.4 de ROM sneller en minder zwaar dan vorige versies, ook is nu de beveiliging weer ietsje beter omdat Android 4.4 meer beveiligingspatches bevat dan voorgaande releases. Miui op zich kent een nieuwer uiterlijk met plattere icoontjes zonder schaduwen zodat er minder elementen zijn die voor afleiding zorgen.

Qua nieuwe features kunnen we melden dat Miui nu ook over homescreen-gestures beschikt, waarmee je, via gebaren, snel bepaalde acties kunt uitvoeren. Ook is er een nieuw notificatiecentrum meegeleverd, dat zwevende notificaties ondersteund. Dit wil zeggen dat bepaalde notificaties over elke interface heen getoond worden en je dus op elk moment (ook tijdens games) kan zien wat er binnenkomt. Aan een verbeterde beveiliging heeft Xiaomi ook gedacht. Vanaf versie 6 bevat Miui nu ook een ingebouwde virusscanner en is er een permissie-checker ingebouwd waarmee je snel kan nakijken welke permissies er door welke apps gebruikt worden.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2014 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *