web analytics

Nokia stelt Lumia 920 met Windows Phone 8 voor

Nokia heeft vandaag op een eigen evenement in New York de nieuwe Lumia 920 voorgesteld. De Lumia 920 is het eerste toestel dat op Windows Phone 8 draagt en heeft ook ondersteuning voor draadloos opladen.

De Lumia 920 heeft een Nokia PureMotion HD+ scherm met 1280*768 pixels. Deze hoge resolutie is dankzij Windows Phone 8 mogelijk. Windows Phone 7.5 ondersteunde slechts schermen met een resolutie tot 800*480 pixels.

Het speciale Nokia PureMotion HD+ scherm heeft een hogere framerate waardoor onder andere het scrollen vloeiender moet gaan.

Dit toestel is ook een van de eerste die ondersteuning bieden voor het draadloos opladen van de batterij. Onder meer het merk Fatboy maakt accessoires voor het toestel die gebruik maken van deze nieuwe mogelijkheid.

Verder heeft de camera 8MP en ondersteuning voor NFC (Near Field Communication). De processor is een Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960. Deze beschikt over 2 cores met een kloksnelheid van 1.5Ghz. De accu is 2000mAh groot. Dit is redelijk veel.

De nieuwe Windows Phone 8 komt in oktober uit en beschikt ook over de desktop kernel van Windows 8. Hierdoor moet het gemakkelijker worden om bestaande apps voor Windows 8 ook naar Windows Phone 8 te porten en omgekeerd.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *