web analytics

Optimaal je Android toestel beveiligen tegen diefstal

In deze workshop ga ik je uitleggen hoe je je Android smartphone of tablet volledig kan beschermen tegen diefstal. Eigenlijk is dit heel gemakkelijk. Je moet er namelijk maar 1 app voor downloaden. Deze app heet Cerberus en is de eerste week gratis en kost daarna eenmalig €2.99. De app is dus niet gratis maar wel dubbel en dik z’n geld waard!

Stap 1: Download de app uit de Google Play Store naar je apparaat. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus

QRCode

Stap 2: Maak een account aan in de app. Daarna kom je in het instellingenmenu. Hier kan ik je aanbevelen om de opties “Wissen” en “Wis de SD-kaart” aan te vinken.  Ook “Verkeerde code” en “Alarm uitgeschakeld” dienen ingeschakeld te zijn. De eerste 2 functies zorgen ervoor dat je vanop afstand je toestel kan leegmaken zodat er niet met je persoonlijke bestanden gerommeld kan worden. De andere 2 functies nemen respectievelijk een foto wanneer er een verkeerde code ingevoerd wordt of wanneer het alarm uitgeschakeld wordt. Onder beheerdersrechten moet bij “Status” ingeschakeld staan.

Stap 3: Om het volgen van het toestel te starten moet je naar www.cerberusapp.com gaan en daar kan je dan bijvoorbeeld de locatie opvragen of een foto opnemen. Op deze manier kun je de dader van een mogelijke diefstal ontdekken.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *