web analytics

Opvolger Galaxy Nexus komt dit najaar

Volgens recente geruchten zou Samsung bezig zijn aan een opvolger voor de Google Galaxy Nexus. De volgende Nexus zou bij Samsung intern bekend zijn als Superior en krijgt een dualcore processor met een kloksnelheid van 1.5Ghz.

De geruchten zijn ontstaan nadat Sammobile, een Samsung fansite, de specificaties van het nieuwe toestel publiceerde. Het is niet duidelijk waar Sammobile de informatie gevonden heeft. In het verleden is echter al vaker gebleken dat gelekte informatie die Sammobile publiceerde correct bleek te zijn.

De volgende Nexus, alias Superior, krijgt typenummer GT-I9260. De huidige Galaxy Nexus heeft het typenummer GT-I9250. Het scherm zou nog steeds 4.65″ groot zijn, maar nu een hogere resolutie krijgen. Verder zou er een 8MP camera aan de achterkant te vinden zijn en een van 1.9MP voor videobellen aan de voorzijde.

In tegenstelling tot de huidige Nexus, zou de volgende generatie wel een micro-sd slot krijgen zodat je gemakkelijk het opslaggeheugen kan uitbreiden.

Voor welke processor er gekozen is, is niet duidelijk. We weten enkel dat het om een dualcore SoC gaat met een kloksnelheid van 1.5Ghz gebaseerd op de Cortex A9.

Het toestel zou ergens in november uitgebracht worden. Dit is dezelfde periode waarin vorig jaar de Galaxy Nexus uitkwam. De prijs van de Superior zou lager liggen dan die van de Galaxy Nexus bij de release. Daarom werd het mogelijk geacht dat er nog een toestel in de maak is door een andere fabrikant met betere specificaties.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *