web analytics

Play Top 5: Racegames (Augustus)

We hebben onlangs een heleboel racegames voor Android uit de Play Store getest en nu gaan we even op een rijtje zetten welke we het leukste vinden. We houden rekening met de performance, graphics en besturing van het spel. Als testapparaat gebruikten we een Asus Nexus 7 met een Nvidia Tegra 3 SoC.

1. Real Racing 3:
Van alle games die we getest hebben schiet er toch een uit. En deze is Real Racing 3. De graphics zijn goed in orde, enkel de anti aliasing had iets hoger gemogen. De performance was op onze Nexus 7 ook in orde, al hebben we wel al berichten gekregen van mensen die een Tegra 2 hebben waar de game niet meer op draait. Een van de grootste voordelen van het spel is dat het volledig gratis is. Er zijn weliswaar in-app aankopen mogelijk zodat je wat sneller vooruit kan, maar deze heb je helemaal niet nodig om het spel te kunnen uitspelen. Ook de besturing die volledig instelbaar is werkt probleemloos. Wij kozen ervoor om het spel te besturen door middel van de accelerometer en dit gaf ons een heel realistisch gevoel van besturing. Een echte aanrader dus!

Real Racing 3 Link
Real Racing 3

2. Need For Speed Most Wanted:
Op de tweede plaats staat wederom een spel van EA Games. Deze keer is het Need For Speed Most Wanted. De besturing werkt heerlijk. Maar de graphics konden nog net iets beter. Zo is er ook weer weinig anti aliasing mogelijk (wat misschien te wijten was aan de Tegra 3) en ook de resolutie kan een pak hoger. Het spel draait zeker niet op de native 720p resolutie van onze Nexus 7 tablet en dat zorgt er toch voor dat het spel er een pak minder krachtig uitziet. Ook aan de performance moet nog gewerkt worden want we hebben al games gezien die er qua grafische kracht zeker zo mooi uitzien maar minder lag vertonen. Ook een klein minpuntje is het feit dat het spel niet gratis is. De prijs is €4,5.

NFS Most Wanted Link

NFS Most Wanted

3. Reckless Getaway:
Deze game verdient een goede derde plaats want het is een zeer origineel concept en de besturing werkt ook zeer goed. Deze keer gebruik je geen accelerometer maar een pijltje aan elke kant van het scherm om de game te kunnen besturen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk ongelukken aan te richten op de banen waarop jij je auto bestuurt. De graphics zijn op een andere manier opgebouwd maar ze zijn ook zeker in orde. Er is geen first person view mogelijk, maar dat geeft niet in dit spel. Kortom een echte aanrader voor de prijs van €1.52!

Reckless Getaway Link
Reckless Getaway

4. Asphalt 7: Heat:
Op de voorlaatste plaats vinden we Asphalt 7 terug. Het spel zit goed ineen en ook de graphics zien er echt goed uit. Er is slechts 1 groot nadeel aan het spel en dat is ook meteen de reden dat we het niet op de 2e of 3e plaats geplaatst hebben en dat is namelijk de besturing. Deze is ronduit vreselijk. De accelerometer reageert ofwel te snel ofwel te traag. Als je de gevoeligheid wat lager instelt dan kan je je auto min of meer rechtdoor laten rijden op een rechte baan, maar de bochten blijven een probleem. Moest Gameloft de besturing in de nabije toekomst sterk verbeteren dan kunnen we deze app met gemak een hogere plaats geven, maar dit blijft een echte afknapper. Voor de rest is het spel goed in orde.

Asphalt 7 Link
Asphalt 7

5. Hill Climb Racing:
Op de laatste plaats zetten we een app die je misschien niet direct als een echte racegame gaat zien, maar die toch zeer populair is in deze categorie. Doel van het spel is zo ver mogelijk op een heuvel rijden met verschillende soorten auto’s. Je moet de auto recht kunnen houden tijden het rijden want wanneer deze even overkop gaat dan is het namelijk game over. De graphics zijn niet hoogstaand maar voldoen voor deze game. De performance is heel erg goed want de app draait ook nog op 3 jaar oude singlecores zonder problemen.

Hill Climb Racing Link

Hill Climb Racing

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *