web analytics

Samsung gaat Galaxy Note 10.1 deze week uitbrengen

Samsung melde vandaag dat de nieuwe Galaxy Note 10.1 deze week in de winkelschappen zal liggen. De Galaxy Note 10.1 is een grotere en vernieuwde versie van de populaire Galaxy Note.

De Note 10.1 bevat een Exynos 4412 quadcore soc met een kloksnelheid van 1.4Ghz. Dit is dezelfde processor als in de Samsung Galaxy S III te vinden is. Verder is er ook een Samsung S Pen aanwezig, dit is een door Samsung ontwikkelde stylus.

Enkele door Samsung ontwikkelde softwareverbeteringen voor de S III zijn ook op de Note 10.1 aanwezig. Zo heeft de Note 10.1 nu ook Smart Stay, dit is een verbetering waardoor het scherm niet uitvalt zolang je er naar staat te kijken. Ook Popup-play is een verbetering. Dit zorgt ervoor dat je een filmpje als een popup kan bekijken als overlay zonder dat andere applicaties hierdoor worden beïnvloedt. Als laatste is er dan nog Multiscreen. Dankzij Multiscreen kan je twee apps naast elkaar gebruiken.

De Note 10.1 beschikt over een 10.1″ touchscreen met een resolutie van 1280*800 pixels. Als besturingssysteem draait de Note 10.1 nog op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de vorige versie van het uiterst populaire Android besturingssysteem. Een update naar Jelly Bean zal echter snel na de release volgen.

Het WiFi-model met 16GB geheugen gaat 479 euro kosten. Het zelfde model met 3G gaat 599 euro kosten.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *