web analytics

Sony lanceert Xperia Z Ultra met Snapdragon 800

Sony heeft zojuist de Xperia Z Ultra gelanceerd. Een variant van de Xperia Z, maar deze keer met een 6,4″ scherm en een Snapdragon 800 SoC. Het toestel heeft een schermresolutie van 1920*1080 pixels wat neerkomt op ongeveer 344 ppi.

De Snapdragon 800 is buiten de Nvidia Tegra 4 momenteel de snelste chip op de markt voor mobiele toestellen. De chip heeft in dit toestel een kloksnelheid van 2,2Ghz en 4 cores. Verder is er 2Gb werkgeheugen aanwezig en een opslagruimte van 16Gb. Er is ook een Micro-SD slot aanwezig zodat het geheugen uitgebreid kan worden.

Het toestel is net zoals de Xperia Z water- en stofdicht en heeft een dikte van slechts 6,5mm. Ook het beeldscherm is speciaal want het gaat hier om een scherm met Sony’s Triluminos technologie met quantom dots. Dit betekend dat er geen wit backlight aanwezig is, maar er standaard blauw backlight gebruikt wordt en er andere quantom dots geactiveerd worden wanneer er bijvoorbeeld rood of groen licht nodig is. Deze technologie heeft als voordeel dat er veel meer kleuren mee gevormd kunnen worden dan met huidige schermen.

De Xperia Z Ultra biedt ondersteuning voor LTE en heeft een batterij van 3000 mAh wat dus voor een degelijke autonomie moet zorgen.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Sony Xperia Z Ultra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *