web analytics

Speel Gameboy Advance games op een Android toestel

Het is weeral een hele tijd geleden (net zoals alle vorige keren), dat ik een nieuwe workshop gemaakt heb. Maar nu lang wachten is hij hier nu! Ik ga je in deze workshop uitleggen hoe je Gameboy Advance games op gelijk welk Android toestel kan spelen.

Ten eerste moet je de app “My Boy! Free” downloaden van de Google Play Store op je toestel. Klik hier om naar de pagina van de app te gaan. Als de app geïnstalleerd is, laat je deze even links liggen. Je moet namelijk eerst nog games downloaden. Deze games voor de originele Gameboy Advance vind je op de website Coolrom.com.

Eens je op de website bent beland moet je 1 van de games (roms) downloaden en naar je toestel kopiëren of rechtstreeks op je toestel downloaden. Nu moet je de app die je eerder downloadde openen en dan kan je de map op je sd-kaart selecteren waar je roms inzitten. Dan kan je gewoon op een game klikken en deze start op. In de gratis versie van “My Boy!” moet je de ingebouwde save functie van een game gebruiken, als je de betaalde versie gekocht hebt kan je ook de iets makkelijkere save functie van de app zelf gebruiken.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *