web analytics

Tegra 4 aangekondigd door Nvidia

De nieuwe Tegra 4 SoC van Nvidia werd gisterenavond, op de vooravond van de CES in Las Vegas, nog aangekondigd. De Tegra 4 volgt de Tegra 3 chip op en zou een pak sneller zijn.

De Tegra 4 heeft 4 cores en is gebaseerd op het Cortex A15-processorontwerp van ARM. De vorige Tegra chip, de Tegra 3, had ook al 4 cores, maar deze waren gebaseerd op het Cortex A9-processorontwerp.

Waarschijnlijk de grootste verbetering aanwezig in de chip is de GPU. Deze bezit nu over 72 cores, een verzesvoudiging tegen over de 12 cores van de Tegra 3. De Tegra 4 heeft net als de Tegra 3 een 4-in-1 ontwerp. Dit betekent dat de chip over 4 snelle cores beschikt en over 1 tragere, maar zuinigere core. Deze zuinigere core wordt dan ingezet als het toestel in de idle-stand staat of als er slechts lichte taken worden uitgevoerd.

Nvidia vermeldt verder ook nog dat de nieuwe Tegra 4 volgens hen de snelste mobiele chip op de markt is op dit moment. Een tablet die uitgerust is met een Tegra 4 zou zelfs sneller zijn de meest recente iPad 4 of de Nexus 10 van Apple.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2012 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Nvidia Tegra 4 C Nvidia Tegra 4 B Nvidia Tegra 4 A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *