web analytics

Waarom je voor een tablet moet kiezen (5 redenen)

Tegenwoordig worden tablets steeds populairder ten koste van laptops en desktops. Maar waarom precies zou je nu voor een tablet kiezen en niet voor een tablet? Dat ga ik in dit artikel even toelichten en er worden 5 voordelen van een tablet aangehaald om je te tonen waarom ze de laatste tijd zo populair zijn.

1. Stroomverbruik: Als eerste wil ik het over het stroomverbruik hebben. Een gemiddelde notebook gebruikt tussen de 25 en 80 watt per uur. Een desktop doet nog slechter en gebruikt vanaf 120 watt tot soms wel 700 watt per uur. Een tablet daarentegen verbruikt tussen de 2 en 8 watt gemiddeld (afhankelijk van wat je aan het doen bent). Dit wil dus zeggen dat je een veel lagere energierekening gepresenteerd gaat krijgen als je steeds een tablet gebruikt in plaats van een gewone computer. Dit is zo omdat een tablet veel efficiënter werkt dan de gebruikelijke pc’s. Ter vergelijking: als je een desktopcomputer ca. 3 uur/dag gebruikt en je hebt deze voor 3 jaar, dan kost je dit 150 euro aan elektriciteit. Een laptop die je evenlang gebruikt gaat je dan 12 euro kosten en een tablet 3.2 euro. Dit wil dus zeggen dat je zomaar 146.7 euro per 3 jaar bespaard op een tablet als je deze ongeveer 3 uur per dag gebruikt! Een bijkomend voordeel is dat je voornamelijk je tablet ‘s nachts oplaadt, wanneer je hem niet gebruikt. Dit betekend dus dat de elektriciteit maar de helft kost van overdag, dus dan gaat de elektriciteit voor je tablet je slechts 1.6 euro kosten.

2. Draagbaarheid: Een tweede grote voordeel van een tablet is de draagbaarheid. Een desktopcomputer kan je niet verplaatsen, punt. Een laptop kan je wel verplaatsen maar weegt al gauw tussen de 2kg en de 4kg. Een tablet daarentegen weegt tussen de 300 en 700 gram, dit is al een pak minder! En een tablet is ook minder groot, je steekt hem snel even in een zakje en klaar is kees. Een laptop moet je eerst uitpakken opendoen en je kan er geen kilometers mee in je hand lopen.

3. Autonomie: De autonomie van een tablet, dat wil zeggen hoe lang je hem kan gebruiken zonder lader, is ook vele malen hoger dan deze van een laptop. Een laptop gaat meestal anderhalf uur tot in het beste geval 3 uur mee. Een tablet haalt makkelijk 6 uur en de betere modellen zelfs tot 9 uur. Met andere woorden betekent dit dus dat je je tablet ‘s morgens van de lader kan halen en er dan een hele dag mee kan werken, zonder opnieuw een stopcontact te moeten zoeken. Is dat niet handig?

4. Overal internet: Dankzij de 3G-chip die je in een tablet vind kan je middels een simkaart en data-abonnement overal op internet. Je kan je tablet overal met je meenemen en snel even iets opzoeken, zonder eerst een hotspot-zone te moeten opzoeken. Onthoud wel dat een tablet met 3G-functionaliteit meer kost dan een tablet die enkel over WiFi beschikt.

5. Opstartsnelheid: Een laatste groot voordeel van een tablet is het feit dat deze eigenlijk nooit volledig uitgeschakeld is. Zo dien je slechts op 1 knopje te drukken en je hele tablet staat onmiddellijk ter beschikking. Als je computer in standby staat en je wil deze gebruiken, dan heb je toch nog steeds 5 tot 10 seconden geduld nodig eer je op internet iets kan opzoeken. En als je computer volledig uitstaat duurt het nog een pak langer. Dit is met een tablet verleden tijd!

Zo, in dit artikel heb ik dus 5 voordelen van een tablet besproken. Hopelijk heb je nu nog wat meer redenen om te dromen van het volgende technologisch wonder 😉 Kijk al zeker uit naar de volgende post waarin ik enkele nadelen van een tablet ga opnoemen en daarna kan je voor jezelf uitmaken of je een tablet wilt of toch nog voor een gewone pc moet gaan.

Geschreven door: Pieter Verschaffelt
All Rights Reserved © 2013 IFEMedia http://www.isearchfulledition.com

Tablets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *